Biblioteka

ICIM

Znalezione obrazy dla zapytania internet

REGULAMIN KORZYSTANIA

Z INTERNETOWEGO CENTRUM INFORMACJI MULTIMEDIALNEJ

W SP NR 9 W GLIWICACH

1.   INTERNETOWE CENTRUM INFORMACJI MULTIMEDIALNEJ SŁUŻY:  UCZNIOM, NAUCZYCIELOM ORAZ PRACOWNIKOM SZKOŁY WYŁĄCZNIE JAKO ŹRÓDŁO WIEDZY I INFORMACJI.

2.   CENTRUM JEST CZYNNE W WYZNACZONYCH GODZINACH.

3.   OPIEKUNEM CENTRUM JEST BIBLIOTEKARZ, NADZÓR TECHNICZNY SPRAWUJE NAUCZYCIEL INFORMATYKI.

4.   KAŻDY KORZYSTAJĄCY Z CENTRUM MUSI WPISAĆ SIĘ DO ZESZYT ODWIEDZIN.

5.   PIERWSZEŃSTWO W KORZYSTANIUZ KOMPUTERÓW MAJA OSBY REALIZUJĄCE TEMAT ZWIĄZANY Z NAUKĄ W SZKOLE- Z PRZYGOTOWANIEM SIĘ DO LEKCJI.

6.    W PRZYPADKU DUŻEJ LICZBY  CHĘTNYCH DO KORZYSTANIA Z ICIM CZAS PRACY PRZY KOMPUTERZE MOŻE BYĆ OGRANICZONY.

7.   PRZY JEDNYM KOMPUTERZE MOGĄ PRACOWAĆ MAKSYMALNIE 2 OSOBY.

8.   MAKSYMALNY CZAS PRACY PRZY KOMPUTERZE WYNOSI 1/2 H.

9.   WSZELKIE USZKODZENIA LUB NIEPRAWIDŁOWOŚCI W PRACY KOMPUTERA NALEŻY NATYCHMIAST ZGŁASZAĆ BIBLIOTEKARZOWI.

10.    ZA WSZELKIE MECHANICZNE USZKODZENIA SPRZĘTU KOMPUTEROWEGO I OPROGRAMOWANIA ODPOWIADA FINASOWO UŻYTKOWNIK DANEGO KOMPUTERA.

11.    OKRYCIA WIERZCHNIE POZOSTAWIAMY W SZATNI. PLECAKI USTAWIAMY W WYZNACZONYM MIEJSCU.

12.    Z DRUKARKI MOŻNA KORZYSTAĆ TYLKO W UZASADNIONYCH PRZYPADKACH.

13.    SKORZYSTAĆ MOŻNA TYLKO ZAINSTALOWANYCH PROGRAMÓW. ZABRANIA SIĘ: PRZYNOSZENIA I INSTALOWANIA INNYCH PROGRAMÓW, GIER Z CD, DOKONYWANIA ZMIAN W JUŻ ISTNIEJĄCYCH PROGRAMACH ORAZ ZAPISYWANIA DOKUMENTÓW NA TWARDYM DYSKU. DYSKIETKI ORAZ PŁYTY CD PRZYNOSIĆ TYLKO NOWE.

14.    NIE WOLNO WŁĄCZAĆ I ROZŁĄCZAĆ ŻADNYCH KABLI.

15.    W PRZYPADKU NARUSZENIA ZASAD REGULAMINU BIBLIOTEKARZ MA PRAWO DO NATYCHMIASTOWEGO PRZERWANIA PRACY UŻYTKOWNIKA KOMPUTERA I POZBAWIENIA GO PRAWA DO KORZYSTANIA Z CENTRUM NA OKREŚLONY CZAS.

16.    NAUCZYCIEL KTÓRY CHCE PRZEPROWADZIĆ ZAJĘCIA MUSI TO UZGODNIĆ Z BIBLIOTEKARZEM MINIMUM 2 DNI WCZEŚNIEJ.

17.    NAUCZYCIEL WCHODZĄCY DO PRACOWNI NA ZAJĘCIA Z GRUPĄ UCZNIÓW ODPOWIADA ZA SPRZĘT

ZNAJDUJĄCY SIĘ W CENTRUM.

18.    W CENTRUM MULTIMEDIALNYM OBOWIĄZUJE CISZA I ZAKAZ SPOŻYWANIA POSIŁKÓW I PICIA NAPOJÓW.

GODZINY OTWARCIA

CENTRUM MULTIMEDIALNEGO

PONIEDZIAŁEK       9:00-14:00

WTOREK               9:00-13:00